Jdi na obsah Jdi na menu
 


Osvěžující řezy s jahodami

13. 6. 2017
Ingredience: Těsto: 3 vejce, 80 g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lžičku nastrouhané citronové kůry (citron), 100 g hladké mouky, moučkový cukr na posypání. Náplň: 300 ml mléka, 1 balíček vanilkového pudinku, 600 g cukru, 100 g másla, 400 g jahod, 1 balíček dortového želé Postup: Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s polovinou krupicového cukru a s vanilkovým cukrem do husté pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty zlehka spojíme, vmícháme citronovou kůru a prosátou mouku. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 8 minut. Po upečení korpus sundáme z plechu, poprášíme moukou a otočíme na čistý papír nebo utěrku. Necháme při pokojové teplotě vychladnout. Pak papír opatrně odtrhneme a korpus rozkrojíme. Na krém uvaříme pudink a necháme ho vychladnout. Pak do něj zašleháme cukr a máslo. Povrch piškotu potřeme krémem. Na krém vyskládáme jahody. Želé připravíme podle návodu na obale a jahody jím potřeme. Necháme v chladničce zatuhnout a pak nakrájíme na řezy.